Smart Girl Blogg

Click here to edit subtitle

Blogg

Ett nytt däck - Nordman

Posted on March 21, 2014 at 8:50 AM

Jag har helt missat att Nokian Tyres inte bara har sin serie Hakkapeliitta, utan även Nokian Nordman. Det är ett vinterdäck med dubb, dvs dubbdäck, Nordman 4. Det har bred spridning av dubbarna för att förbättra greppet på is och ger en minskar oljud från däcken. Dessa däck ska även ha väldigt bra grepp på skårade vägar. Nokian Nordman finns även som sommardäck, Nordman SX samt som odubbade vinterdäck, Nordman RS. Än fördel mot Hakkapeliitta är väl att det är lättare i alla fall för mig att stava till Nordman. Nordman 4 däcket ligger på samma prisnivå som Hakkapeliitta 5 däcken och dessa ligger under de nyare Hakkapeliitta 7 och 8. Nordman däcket verkar ge bra värde för ett pålitligt vinterdäck. Det är inte varje år som man investerar i nya vinterdäck, men när det väl är dags, så gäller det att se till att man får valuta för pengarna. Med ett par bra valda vinterdäck, som också körs in på det sätt som föreskrivs. Det vill säga ta det lugnt de första 500km, så att dubbarna hinner sätta sig. När pengarna läggs på däck som har testats i Norden så vet man att de har testats under rätt betingelser.


Nokian Tyres har en anläggning i norra Finland nära ryska gränsen. Där råder det tuffa väder förhållanden där och då krävs det däck som håller för extrema vinterförhållanden. Desto fler tester som utförs för att förbättra däckets egenskaper, desto säkrare blir däcket i längden. Olika kombinationer av gummi och fyllningar testas, samt olike kombinationer av däckmönster, dubbplaceringar för att nå fram till ett optimalt däck. Därav kommer den ökade säkerheten jämfört med ett däck som tas fram av däcktillverkarare utan samma möjlighet att testa alla egenskaper och lägga pengar på forskning och utveckling. Nokian Tyres har varit framgångsrika i de däcktester som har gjorts och det mesta baserats på den forskning och utveckling som de lägger ned på att ständigt förbättra sina däck, för trafikanternas ökade säkerhet. Så att vi kan köra säkert då snön kommer eller vädret hastigt slår om och vi är oförberedda, då är det av stor vikt att ha extra säkerhet.

 

Läsa mera på Nokian Tyres’ däckblogg: http://dackblogg.se/dack/dacktester/

 

Gäst Inlägg: Internet Marketing Specialist med lång erfarenhet av ledande strategiska, webbaserade marknadsföring. Djupgående, praktisk kunskap om alla komponenter äventyra webb marknadsföring och utveckling.

 

Melissa Berger+

 

Categories: fordons

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

0 Comments