Smart Girl Blogg

Click here to edit subtitle

Blogg

Vinterdack runt om i varlden

Posted on March 4, 2014 at 3:10 AM

Regler för vinterdäck varierar i världen för de länder som har vinterklimat. Dubbdäck blev vanliga från och med 1960-talet. I USA så beror det på vilken stat du befinner dig i. I de stater som det är tillåtet så är det precis som i Sverige, att de är tillåtna under en viss period. I stort sett fungerar det på samma sätt i Kanada, det finns olika lagar i olika provinser. I fyra av de 13 provinserna så är det tillåtet och i en så är bara aluminium dubbar tillåtet. Med alla dubbdäck så är det viktigt att låta dubbarna sätta sig, så man bör undvika kraftiga accelerationer samt inbromsningar om inte nödvändigt under inkörningsperioden. I Europa så varierar det från land till land. Vissa länder har hastighetsbegränsningar för dubbdäck. I Bulgarien, Kroatien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Holland, Polen, Rumänien, Serbien, Slovenien och Slovakien är det förbjudet med dubbdäck. För oss svenskar så är nog Tyskland det stora problemet om man funderar på att köra ner till alperna på skidsemester, då det är förbjudet med vinterdäck med dubbar, så måste man undvika att köra genom Tyskland och det blir svårt när också Polen inte tillåter det. I Schweiz så är dubbdäcken förbjudna på motorvägen. Belgien, Bulgarien, Danmark, Luxemburg, Holland, Polen, Serbien, Ungern och i Österrike, så är det inte obligatoriskt med vinterdäck.

 

I Frankrike, Spanien och Tjeckien kan vara obligatoriskt om det finns skyltar, det kan gälla i snöiga områden som alperna. I Tyskland är det alltid obligatoriskt om det är vinterföre. Vad gäller Italien och i Schweiz så är det inte obligatoriskt, men man kan få böter om man skadar någon eller något under vinterföre, för om det anses att de skulle ha behövts så kan man också få böter. Också snökedjor kan vara att rekommendera i Alperna. Så det är inte helt lätt att köra säkert igenom Europa, speciellt inte om man har dubbdäck i Sverige, då kan det bli dyrt. Jag kommer ihåg att min far brukade komma hem med snökedjor efter att ha kört ner till alperna och jag har också hört att han fick köpa nya odubbade vinterdäck när han kom till Tyskland, så det kan löna sig att läsa de olika ländernas regler innan man åker.

 

Om du vill köpa Nokian däck gå till vår återsäljare: http://vianor.se/dack/personbilar/vinterdack/nordman/

 

Gäst Inlägg: Internet Marketing Specialist med lång erfarenhet av ledande strategiska, webbaserade marknadsföring. Djupgående, praktisk kunskap om alla komponenter äventyra webb marknadsföring och utveckling.

 

Melissa Berger+

Categories: fordons

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

0 Comments