Smart Girl Blogg

Click here to edit subtitle

Blogg

Vinter OS

Posted on February 20, 2014 at 2:20 AM

Nu är det återigen dags för vinter OS. Det första vinter olympiska spelen hölls 1924 i franska Chamonix och härstammade från Nordiska Spel som startade 1901. De första olympiska spelen hölls 1896 i Athen och baserades på de tidigare idrotts tävlingarna som hölls i grekiska Olympia och de startade år 776 f. Kr och hölls var fjärde år. Grenar har kommit och gått i de olympiska spelen. Både sommar och vinter OS hålls var fjärde år, med 2 års mellanrum. Så nu när vinter OS är 2014, så är det sommar OS 2016. Nästa vinter OS 2018 kommer att hållas i koreanska byn PyeongChang. För Sveriges del så verkar de ha tappat massa i de traditionellt tunga grenarna som slalom och skidåkning. Vi får hoppas på att svenska hockeylandslaget kan prestera bra och få till ett guld. Jag saknar de stora tidigare namnen som Ingemar Stenmark, Gunde Svan, Tomas Wassberg, Pernilla Wiberg och Tomas Gustafsson, det känns som de svenska medaljhoppen har minskat. Det vore också roligt om de införde lite nya roliga grenar. Isracing vore en bra gren som hör hemma på ett OS. Det är liknande som speedway, men däcken har långa vassa stålspikar. De liknar lite på bilens vinterdäck med dubbar.

 

Dubbarna ger precis som bilens däck maximalt fäste på is, vilket gör att motorcyklarna kan hålla höga hastigheter genom kurvorna. Det vore också roligt med bilrally på snöiga och isiga banor. Sommar OS har ju skytte och andra grenar som är väldigt specialiserade. De flesta som tittar på OS är säker motor intresserade, varvid en del motorgrenar skulle ge bra publik vid eventen. Jag tror också Bandy vore ett bra komplement, lagsporter brukar ge bra intresse. Ock Sverige är en bra bandy nation. Jag tycker att de olympiska spelen bör försöka utveckla sig i linje med vad publiken vill se och sporter. De har tagit in snowboarding vilket är bra och visar att de är öppna för nya idéer och följer utvecklingen. Jag tror också att införa vinterrally på OS programmet, skulle leda till att mer pengar skulle läggas på att förbättra vinterdäck, även om de nordiska däcken är redan av hög kvalitet, men allt går att förbättra till och med OS.

 

Om du vill köpa Nokian däck gå till vår återsäljare: http://vianor.se/dack/personbilar/dubbdack/nordman/

 

 

Gäst Inlägg: Internet Marketing Specialist med lång erfarenhet av ledande strategiska, webbaserade marknadsföring. Djupgående, praktisk kunskap om alla komponenter äventyra webb marknadsföring och utveckling.

 

Melissa Berger+

 

 

Categories: fordons

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

0 Comments